Nytt sommarprojekt: Återläsa gamla backuper åt datorspelsbolag

Uppdraget innebär att hjälpa datorspelsutvecklaren att återläsa data från äldre backup-band och få tillgång till de säkerhetskopierade filerna samt kunna föra över dem till molnet.

DevCore har tagit på sig ett lite annorlunda och roligt projekt i sommar, där vi hjälper ett svenskt bolag i datorspelsbranschen med backupåterläsning av filer på LTO-bandenheter.

Efter att allt var på plats gällande hårdvara och mjukvara, återställdes de säkerhetskopierade filerna offline för att utesluta säkerhetsrisker, utan kontakt med andra datorer eller servrar och sparas sedan på extern disk.

Efter att all data säkert flyttats till extern hårddisk kan filerna sedan exempelvis sparas (krypterade) i en molnlösning, för att ha tillgång till innehållet framåt.

 

Behöver ditt bolag hjälp med backup och it-säkerhet?

Vi är specialister på nätverk, hosting och backup.

Kontakta oss

More news and tips

Från kris till kontroll - DevCore tar över Dynamics 365 för skönhetsjätte

En ledande distributör inom skönhetsprodukter stod inför ett stort problem. Deras Microsoft Dynamics 365 CRM-system, hade blivit ett hinder snarare än en tillgång. Efter att ha sagt upp sitt tidigare samarbete på grund av missnöje, vände de sig till oss på DevCore för att snabbt ta över och lösa både akuta och långsiktiga problem.

Read more

Vad gör oss unika? - Våra medarbetares insikter om DevCore

Vi brukar säga att vi är mer än bara ett IT-konsultbolag. För att fånga vad som gör oss unika genomförde vi en anonym undersökning bland våra medarbetare. Resultatet? Svar som både överraskade, inspirerade – och som fick oss att skratta.

Read more

Tre SharePoint-appar vi själva använder och hur de hjälper vår verksamhet

Vi utvecklar och bygger SharePoint-appar och lösningar för företag i alla storlekar och branscher. Många av dessa appar använder vi också i vår egen verksamhet. Här listar vi tre appar som vi själva använder och berättar om hur de hjälper oss att spara tid, minimera fel och förbättra våra processer.

Read more

Contact us. We'll help you.

+46 (0)8 24 40 30 info@devcore.se

Your web browser is out of date. Update your browser for more security, speed and the best experience on this site.

Update your browser